Settings

FaalangstSpeciale rijlessen voor mensen met faalangst.

Anno Nu werkt met een rij-instructeur die gespecialiseerd is in het omgaan met mensen die faalangst hebben.

 

Bijna iedereen is zenuwachtig voor een rijexamen. Dat is gelukkig heel normaal. Het kan je juist prikkelen om goed te presteren. Je bent scherp door de adrenaline. Sommige mensen zijn extreem zenuwachtig, maar dat hoeft geen angst om te falen te zijn. En je hebt ook geen faalangst als je nerveus bent, omdat je te weinig lessen hebt gevolgd of slecht bent voorbereid op het examen. Of omdat de examinator niet aardig is. Ga daarom eerst goed na of je wel aan faalangst leidt. Dat kun je doen door bijvoorbeeld een online test te maken op www.faalangst.nl.

 

Gespecialiseerde faalangstinstructeur

Goed om te weten: Rijschool Anno Nu werkt met een gecertificeerd faalangstinstructeur! Hij is gespecialiseerd in het omgaan met leerlingen die last hebben van angst om te falen. Het belangrijkste om te weten: iedereen maakt fouten tijdens de lessen of tijdens het examen. En dat is helemaal niet erg. Niemand verwacht dat je alles in één keer goed doet. Tijdens je opleiding zal je instructeur je steeds hierop wijzen.

 

Speciaal rijexamen voor mensen met faalangst

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat ongeveer tien procent van de leerlingen, die in het reguliere schoolonderwijs zakt voor het afsluitende examen, lijdt aan faalangst. Dat zou voor het rijexamen betekenen dat er jaarlijks ongeveer 10.000 kandidaten zakken vanwege hun ongezonde angst voor het rijexamen. De overheid vindt dit teveel en vroeg het CBR een speciaal rijexamen te ontwikkelen. Dat heeft het CBR gedaan…en daar kun jij ook gebruik van maken!

 

Bekijk het filmpje om te zien hoe het faalangstexamen gaat.


Lessen bij faalangst

Dit houdt het in


 

  • Een speciaal rijexamen voor als je faalangst hebt.
  • De mogelijkheid van een time-out tijdens het rijexamen.
  • Een examinator die gespecialiseerd is in mensen met faalangst.
  • Meer tijd om je op je gemak te voelen: in totaal 80 minuten.
  • Dat de kosten helaas hoger zijn dan het gewone praktijkexamen.
Open chat
Direct antwoord op al je vragen!